Amerikaanse stadsbewoners hebben een manier gevonden om veroordeelde pedoseksuelen uit hun buurt te verjagen. Door parkjes aan te leggen in hun wijk verplichten ze de seksovertreders te verhuizen.
Volgens Jessica's Law, een wet die genoemd is naar een misbruikt meisje, mogen veroordeelde pedofielen in de VS niet in de buurt van een school of een park wonen. Die wet leidde ertoe dat vooral wijken zonder scholen en parken door justitie uitgekozen werden om pedoseksuelen te huisvesten.
De bewoners van die wijken nemen het heft nu in eigen hand en leggen zelf parken en speelplaatsen aan in hun buurt. In Harbor Gateway in Los Angeles moesten om die reden tientallen veroordeelde seksovertreders hun huis uit, omdat ze opeens binnen een cirkel van 600 meter van een park woonden.
Reclasseringsambtenaren zijn tegen de aanleg van de parken. Ze wijzen erop dat veroordeelde pedofielen niet vaak opnieuw in de fout gaan en dat kinderen vooral misbruikt worden door mensen uit hun eigen omgeving, zoals familieleden.