Voor de tweede keer in een maand tijd heeft de Thaise politie een illegale toeristenact opgerold na een tweet van zangeres Rihanna.

Rihanna was vorige maand in de Thaise stad Phuket en bezocht daar een seksshow. Na afloop schreef ze op Twitter: "Either I was phuck wasted lastnight, or I saw a Thai woman pull a live bird, 2 turtles, razors, shoot darts and ping pong, all out of her pu$$y", vrij vertaald: "Of ik was gisteravond stomdronken, of ik zag hoe een Thaise vrouw een levende vogel, twee schildpadden en scheermesjes uit haar poes haalde en er pijltjes en pingpongballen uit schoot".

De Thaise autoriteiten voelden zich beschaamd doordat de beroemde popster, met 32 miljoen volgers op Twitter, in hun ogen negatieve reclame maakte voor hun land. Zij spoorden de eigenaar van de seksclub op en arresteerden hem wegens het onzedelijke optreden.

Vorige maand werden er in Phuket ook al twee mannen opgepakt naar aanleiding van een foto die Rihanna online had gezet. Tijdens een avondje uit maakte zij een kiekje van zichzelf met een aapje op haar schouder. Dit dier, de grote plompe lori, is zeer zeldzaam en wordt met uitsterven bedreigd.

De politie nam het hoog op en arresteerde de twee mannen die het mogelijk maken voor toeristen om op de foto gegaan met de halfapen. Twee grote plompe lori's zijn in beslag genomen.