In het Amazonegebied is snorrende aap ontdekt. Het zoogdier staat op een lijst van 441 dier- en plantensoorten die de afgelopen jaren zijn ontdekt in de regio. De lijst is opgesteld door het Wereld Natuur Fonds.
De aap werd gevonden in de jungle van Colombia. De jongen van het dier spinnen tevreden als ze zich goed voelen, ontdekten onderzoekers. Ook in gevangenschap gaan de dieren daarmee door.
Op de lijst staan ook een vegetarische piranha, een kikker ter grootte van de een vingernagel en een schuwe hagedis met oorlogskleuren. In totaal werden er 258 planten, 84 vissen, 58 amfibieŽn, 22 reptielen, 18 vogels en een zoogdier gevonden. Insecten werden van de lijst gelaten.
Volgens het WNF zijn er de afgelopen vier jaar twee nieuwe soorten per week ontdekt in het Amazonegebied. "Hoe meer men kijkt, hoe meer men vindt", zegt een woordvoerder.
"Deze vondsten bewijzen het belang van natuurbescherming en duurzame ontwikkeling van het gebied. De biodiversiteit is er uniek."
Volgens het WNF zijn veel van de nieuwe dieren en planten kwetsbaar, omdat ze maar in kleine delen van het regenwoud voorkomen. Als hun leefgebied verdwijnt, is het met de soorten ook afgelopen.