Hij rookte niet en had een actieve levensstijl. Wel dronk hij vrijwel dagelijks het energiedrankje Red Bull. Zo ook drie kwartier voor zijn dood. Zijn familie eist nu 85 miljoen dollar schadevergoeding.
Het verhaal van Cory Terry eindigt in 2011 toen hij stierf aan de gevolgen van een hartaanval bij een potje basketbal. De 33-jarige Amerikaan uit Brooklyn was gek op energiedrankje Red Bull, had verder een actieve levensstijl en rookte niet.
Red Bull heeft een relatief hoog cafeïnegehalte en is wereldwijd zeer populair, vooral bij jongeren. In 2012 werden er 5,2 miljard blikjes Red Bull verkocht in 165 landen. Het bedrijf heeft bijna negenduizend medewerkers en boekte afgelopen jaar naar eigen zeggen een omzetgroei van bijna 16 procent tot 4,9 miljard euro. De familie van Cory Terry heeft zich twee jaar na dato nog niet neergelegd bij zijn dood, zo meldt onder meer The Huffington Post.
Uit maandag gedeponeerde gerechtsdocumenten blijkt dat de familie 85 miljoen dollar eist van de fabrikant van Red Bull. Advocaat Ilya Novofastofsky stelt in de aanklacht dat de additieven Red Bull tot iets heel anders maken dan een kop koffie en gevaarlijker zijn dan Red Bull zelf suggereert, aldus de Huffington Post.
Red Bull is wel vaker aangeklaagd voor vermeend misleidende marketingcampagnes, maar voor zover bekend is dit de eerste keer dat de Red Bull specifiek als doodsoorzaak wordt aangehaald. De maker van het energiedrankje was maandagochtend niet bereikbaar voor commentaar tegenover Amerikaanse media.
Advocaat Novofastofsky gaf maandag aan dat de claim ook tot doel heeft het bewustzijn bij consumenten ten aanzien van stimulerende drankjes te vergroten.