Een wellnessresort in het Duitse Bad Klosterlausnitz is tot ver buiten de regio bekend geworden na een ongelukkige advertentie. Bezoekers van wellnessresort Kristall kunnen zaterdag, als de sauna tot middernacht is geopend, genieten van de Kristallnacht.

Kristallnacht is ook het begrip voor de eerste grootschalige actie tegen Joden in Duitsland, op 9 november 1938. Toen werden duizenden synagogen en winkels van Joden vernield. Toeval of niet: zaterdag is de Kristallnacht 75 jaar geleden.

Bezoekers van het wellnessresort kunnen zaterdag extra lang badderen bij kaarslicht. De actie kreeg daarom de naam "lange romantische Kristallnacht".

Op Facebook en Twitter werd de advertentie afgedaan als smakeloos en respectloos. Het wellnesscentrum heeft inmiddels excuses gemaakt voor de ongepaste naam. "Dit was natuurlijk niet onze bedoeling. Neemt u van ons aan dat we ons voor deze fout schamen", valt te lezen op de website.

Het evenement op zaterdag gaat overigens gewoon door, onder de naam "lange romantische nacht in de Kristall-thermen". Screenshot