Vakantiepark Duinrell in Wassenaar wordt komende winter gebruikt als opvangcentrum voor 600 asielzoekers. De eerste mensen worden volgende week verwacht.

Het park dient als extra opvangplek van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), omdat er meer asielzoekers naar Nederland komen dan verwacht. 'Het gaat vooral om vluchtelingen uit Syrië maar ook uit Eritrea', zegt COA-woordvoerder Jan Willem Anholts.

In de bestaande Azielzoekers Centra is op het ogenblik niet genoeg ruimte. 'We hebben op het ogenblik nog heel veel mensen in de opvang zitten die in principe al een verblijfsvergunning hebben en nog wachten op huisvesting. Daarom hebben we op drie plaatsen in Nederland tijdelijk extra capaciteit gecreëerd. Duinrell is één van die plekken', aldus Anholts.

Het COA heeft al vaker tijdelijk bij Duinrell asielzoekers ondergebracht en goede ervaring met het park. Dit wordt de achtste keer. Ook nu worden omwonenden van het vakantieperk extra voorgelicht. Ze hebben al een brief gekregen en binnenkort wordt ook een informatiebijeenkomst gehouden.

De opvang duurt tot maart 2014. Het COA verwacht dat tegen die tijd de piek in de toestroom van asielzoekers voldoende zal zijn gedaald.