Een Britse familie is het eigen huis in Londen uitgevlucht nadat een vrouw tientallen dodelijke babyspinnen ontdekte bij een in de supermarkt aangeschafte banaan.
Consi Taylor had de helft van haar banaan al op toen ze merkte dat de kleine witte vlek op het stuk fruit geen schimmel was, maar iets zorgwekkenders.
"Tot mijn eigen schrik zag ik ineens dat het spinnen waren die uit de banaan kwamen. Voor ik het wist liepen ze rond op mijn tapijt", zegt Taylor.
De 29-jarige Taylor nam een foto van de banaan en de kleine geleedpotigen. Ze stuurde de afbeelding op naar de lokale ongediertebestrijding.
Daar werd duidelijk dat het ging om Braziliaanse spinnen, een variant die in 2010 nog door het World Guinness Book of Records werd uitgeroepen tot meest giftige spin.
De familie besloot daarop het huis direct te verlaten. De woning werd daarna direct ontdaan van de spinnen, schrijft ABC News.
Volgens een entomoloog liep Taylor vermoedelijk niet heel veel gevaar: pasgeboren spinnen zijn nog geen grote bedreiging voor mensen.
De supermarkt waar de vrouw haar bananen kocht, verontschuldigde zich. Bovendien schonk het bedrijf Taylor een tegoedbon van tien euro.