Raadsleden in Cuijk discussieren over het beeld Oervrouw, dat in de beeldentuin naast het rooms-katholieke kerkhof staat. Fractievoorzitter Henk Siroen van Progressief Leefbaar Cuijk (PLC) noemde het een "robuust beeld met vrij grote tieten."
Cuijk is in de ban van het beeld. De Oervrouw trekt al een aantal maanden de aandacht vanaf de Maasboulevard. Daarom bracht Siroen het beeld onder de aandacht, meldt Omroep Brabant. "Ik heb de afgelopen tijd tientallen opmerkingen over het beeld gekregen. Ook van mensen buiten Cuijk."

Siroen excuseerde zich voor zijn taalgebruik tijdens de raadsvergadering. "Maar tieten behoort volgens de Van Dale gewoon tot het informele taalgebruik." Siroen vindt dat het prominente beeld domineert en dat hij begrip heeft voor de gevoelens van de bewoners. "Ik vind het mijn taal om dit ter sprake te brengen."

Toch lieten de meeste fracties weten niets te willen doen tegen het beeld. VVD-fractievoorzitter Carolien Angevaren zegt dat de gemeente maar een bh aan moet schaffen als het te aanstootgevend is. Foto