Cottages met een rieten dak, kinderkopjes in de straten, een traditionele Engelse pub en een prachtig natuurlijk strand. Het Engelse dorpje Bantham staat te koop. Voor 11,9 miljoen euro is het van jou.

Bantham is een typisch pittoresk Engels buurtschap, waar bekende Britten als Richard Branson graag hun vakantie doorbrengen. Het dorp telt 25 huizen en een winkel die alleen in het weekend open is.

Bantham maakt onderdeel uit van de Evans Estate, een van de grootste landgoederen van Groot-BrittanniŽ die nog in familiehanden zijn. Het hele landgoed staat voor 41,7 miljoen euro in de etalage, schrijft The Telegraph. Om Bantham heen liggen uitgebreide landbouwgronden en voor de kust ligt het eiland Burgh, waar Christie, die door het dorp werd geÔnspireerd, een paar van haar bekendste boeken schreef.

"We zouden slechter af kunnen zijn dan wanneer Richard Branson onze nieuwe eigenaar zou zijn", zegt de uitbaatster van de winkel. "Maar we vrezen dat we worden verkocht aan een onpersoonlijk financieel instituut."
Foto