Een hond in de Amerikaanse staat Washington is vorige week thuisgekomen met de overblijfselen van wat een heus menselijk been bleek te zijn. Zijn baasje, de 93-jarige Bill Flowers, begroef de resten aanvankelijk, maar meldde de vondst dit weekeinde toch bij de politie.

Die trof na een uitgebreide speurtocht in de bossen rondom Flowers’ woning ook nog andere lichaamsdelen, waaronder een schedel en een romp. Het onderzoek naar de herkomst is in volle gang.

Flowers is woonachtig in het indianenreservaat Nisqually. Zijn hond Liberty was wel vaker met vreemde dingen thuisgekomen. Flowers schreef zijn aarzeling om direct de politie te bellen toe aan zijn hoge leeftijd. Hij vond zichzelf ‘te oud om voor iets op te draaien waarmee hij niets te maken had’.

Het was zijn dochter Cheryl die hem ervan overtuigde toch melding te maken van de vondst. In de hoop meer overblijfselen aan te treffen, kreeg Liberty een gps-zender omgebonden. Dat had geen resultaat; het waren politiehonden die het afgelopen weekeinde uiteindelijk stuitten op de overige stoffelijke resten. De politie werkt aan identificatie van het lichaam.