Een 69-jarige Amerikaan heeft een wel heel bijzondere manier bedacht om het geld dat hij uitgeeft terug te verdienen. Op elk dollarbiljet schrijft de man zijn adres en de tekst: "Ik ben erg arm, stuur dit biljet alsjeblieft naar mij terug." Duizenden mensen gaven hier gehoor aan.

De 60-jarige Amerikaan Gary heeft op deze manier duizenden van zijn uitgegeven dollarbiljetten teruggekregen van mensen vanuit de hele wereld, waaronder uit Nederland. Dat schrijft de lokale nieuwszender CBS5.

In 2003 begon de man met het schrijven van de teksten op zijn dollarbiljetten. Gary moest zijn werk toen om gezondheidsredenen tijdelijk stilleggen. Sindsdien krijgt de man gemiddeld twee dollar per dag teruggestuurd. De afgelopen maand ontving hij 60 dollar, de maand daarvoor 92.

Hij had niet verwacht dat zijn actie zoveel zou opleveren. "Het is waanzinnig, ik ben enorm verrast dat zoveel mensen mij het geld terugsturen." De man heeft weinig last van zijn geweten. "Ik voel mij alleen schuldig als mensen de oproep serieus nemen", zegt de Amerikaan.