De 61-jarige Frederick Selfridge is veroordeeld tot een gevangenisstraf nadat hij gestolen spullen onder zijn eigen naam verkocht op veilingsite eBay.
De man stal vier jaar lang laptops en andere waardevolle spullen van zijn werkgever, het bedrijf Enterprise uit Newcastle in Groot-BrittanniŽ.
Selfridge verkocht de spullen vervolgens op eBay. Hij gebruikte daarbij een account onder zijn eigen naam. Een manager van het bedrijf, die vermoedde dat Selfridge verantwoordelijk was voor de diefstal maar geen bewijs had, ontdekte in maart 2011 het account op eBay.
In oktober 2012 kocht een andere werknemer van Enterprise via eBay een product dat hetzelfde bleek te zijn als een product dat was gestolen van het bedrijf. Door middel van een foto herkende hij Selfridge als de persoon van wie hij het product had gekocht.
Vervolgens stond op het account een laptop te koop die identiek was aan een laptop die kort tevoren was gestolen bij het bedrijf.
Toen de man werd geconfronteerd met zijn misdaden bekende hij meteen. Hij verscheen vrijdag voor de rechter en werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van zestien maanden, zo meldt The Sentinel.
Het kostte het bedrijf bijna zestigduizend euro om de gestolen spullen te vervangen.