't Is een angst van veel mensen die wel 'ns bij een fastfoodketen eten: een rochel van een medewerker op je broodje. Een 24-jarige oud-werknemer van de McDonalds is tot 29 maanden cel veroordeeld, omdat hij precies dat heeft gedaan. Bij een agent. Terwijl de jongen besmet was met Hepatitis C.

De zaak speelde al in 2012, maar is nu pas tot een climax gekomen. Een getuige verklaarde eerder al dat hij zag dat de verdachte in het broodje van de agent spuugde. De rechter nam de zaak extra zwaar op, omdat de jongen besmet bleek met Hepatitis C. Overigens is de agent die het broodje at getest en het bleek dat hij de ziekte niet heeft opgelopen.

Amerikaanse media schrijven dat de jongen zijn straf deze week hoorde. Tijdens de rechtszaak bood hij z'n excuses aan. Hij zei dat hij écht probeert het goede te doen. De advocaat van de jongen voegde daaraan toe: "Nu ziet hij in dat zijn actie dom en misselijkmakend was."

De veroordeelde was een bekende van de politie en had al een strafblad. Daarop was onder andere te zien dat hij al eens was veroordeeld voor geweldpleging, tegenwerken van autoriteiten en dealen in de zware pijnstiller Vicodin.
Filmpje