In Brussel is een fietser de cel ingevlogen nadat hij op de Anspachlaan een foto had proberen te nemen van een politiecombi die op het fietspad geparkeerd stond.

De fietser wilde op 17 november foto's nemen van een politiecombi die op het fietspad stond, maar hij werd meteen aangesproken door drie agenten in burger die hem meenamen.

Op het politiekantoor kreeg de fietser te horen dat hij 24 uur de cel in moest. Maar de agenten wisten niet dat de man lid is van de fietsvereniging Gracq. "We hebben dan met een aantal mensen naar het commissariaat gebeld. Blijkbaar maakte dat indruk, want de man is daarop vrijgelaten. Echter zonder enige uitleg over zijn arrestatie", vertelt Eric Nicolas van Gracq aan Brussel Nieuws.

Die uitleg wil Gracq wel horen want volgens de fietsvereniging was de arrestatie totaal onterecht. Wij hebben ons geÔnformeerd, en het fotograferen van een politievoertuig is niet strafbaar", zegt Nicolas. "Er zijn wel beperkingen als je politiemannen of arrestanten in beeld brengt, maar dat was hier niet het geval."

De fietser heeft een klacht ingediend bij het Comitť P. Gracq en de Fietsersbond schreven van hun kant een brief naar minister van Binnenlandse Zaken JoŽlle Milquet (CDH) en Brussels burgemeester Freddy Thielemans (PS).