De Franse politie heeft een bankovervaller gearresteerd die meer dan twintig jaar voortvluchtig is geweest. De man, de Algerijn Miloud Hai, werd op 22 december aangehouden in Parijs, waar hij woont. Hij was bij verstek tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld voor zijn aandeel in een overval op een filiaal van de Banque de France in Saint-Nazaire in 1986, waarbij omgerekend 13,4 miljoen euro werd buitgemaakt.
De man wist de politie al die jaren te ontlopen door voortdurend te verhuizen en heel vroeg op te staan en op pad te gaan. Invallen op adressen waar zich criminelen zouden ophouden worden doorgaans 's morgens in alle vroegte uitgevoerd.
De jacht op Hai werd dit jaar door de politie opgevoerd, omdat hij een van de verdachten was van een in april gepleegde gewapende overval op een makelaarskantoor in Neuilly-sur-Seine, een chique voorstad van Parijs. Daarbij werden juwelen, kostbare videoapparatuur en 15 duizend euro aan contanten ontvreemd. Het onderzoek naar de overval richtte zich op drie personen, die alledrie familie van Miloud Hai bleken te zijn.