Een Italiaanse provinciebestuurder heeft in het arbeidscontract van zijn secretaresse gezet dat zij vier keer per maand seks met hem moet hebben. Dat kwam naar voren uit een onderzoek naar een corruptiezaak.
De 53-jarige gedeputeerde, Luigi De Fanis, nam de 32-jarige vrouw aan zonder sollicitatieprocedure. De secretaresse zegt dat De Fanis haar dwong de overeenkomst te tekenen. "Ik kon niet weigeren. Ik was bang", zegt ze tegen de Italiaanse krant La Repubblica.
De politie stuitte per toeval op het bijzondere contract. In verband met een fraudeschandaal werden de telefoongesprekken van De Fanis afgeluisterd. Tijdens één van de opgenomen conversaties hoorden agenten De Fanis tegen zijn secretaresse zeggen dat ze zich thuis, onder werktijd, voor hem "mooi moest maken".
De nieuwsgierige agenten besloten een inval te doen in het huis van de vrouw, die zelf ook verdachte is in de corruptiezaak. In een prullenmand vond de politie een in stukken gescheurd document, dat na enig puzzelwerk de ondertekende arbeidsovereenkomst bleek te zijn.
Uit het contract bleek, naast de afspraak over het seksuele contact, dat de vrouw 36.000 euro per jaar verdiende met een driedaagse werkweek.
De Fanis werd in 2011 gekozen op de lijst van de partij van oud-premier Berlusconi, die in juni werd veroordeeld voor machtsmisbruik en het aanzetten tot prostitutie.