De harde wind zorgde dinsdag voor problemen op zee. Vooral veerboten hadden er last van, zoals de Dunkerque Seaways. Die vertrok dinsdagmiddag om 16.00 uur uit Duinkerken en had twee uur later in Dover aan moeten komen. Maar het schip deed er meer dan 17 uur over.
Cameraman Dennis Hilgers zat met zijn 3-jarig zoontje en vriendin de hele nacht op de boot. "In eerste instantie ging het allemaal prima, maar na een uur riep de kapitein om dat er file stond in de haven van Dover. Er mocht steeds maar een boot in en een boot uit. We zouden twee uur vertraging oplopen, maar na een uur bleek de haven helemaal gesloten."

In eerste instantie zou de boot wachten tot de wind was gaan liggen. Maar de kapitein besloot later om terug naar Frankrijk te varen en daar de nacht door te brengen, vanwege minder hoge golven. "Het was echt een harde storm. Toen we gisteren bij Dover lagen waren de golven zo hoog dat er in de keuken karren met glazen helemaal omvielen. Een hoop herrie. In de winkel gingen ook kasten omver. Het was echt spectaculair."
Veerboten zijn eigenlijk bedoeld om snel heen en weer te varen tussen twee plaatsen, niet om op te slapen. "Je hebt natuurlijk alleen maar bankjes, tafeltjes, een restaurant en er is ook een ballenbak voor kinderen. Daar hebben wij vannacht in geslapen, want dat was een plek met kussens." Maar echt relaxed slapen was er volgens Hilgers niet bij. "Je hoort continu die golven dreunen en de wind waaien."

Gelukkig was er genoeg eten op de boot en werden de passagiers goed verzorgd. "Vannacht om 02.00 uur werd er nog omgeroepen dat er gratis croissantjes waren."

De veerboot heeft de haven van Dover ondertussen bereikt. Al was de weg er naartoe een hele belevenis: "Keiharde wind en gigantische golven. Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt. Het schip ging flink heen en weer." Foto