Reizigers hebben op Tweede Kerstdag kunnen profiteren van een computerfout bij Delta Air Lines. Zo kostte een retourvlucht van Boston naar Hawaï 68 dollar in plaats van de normale 680.

Tussen 10 en 12 uur ‘s ochtends (eastern time in de Verenigde Staten) stonden tickets online voor een prikkie.

Vermoedelijk heeft een onervaren programmeur een fout gemaakt met komma’s. Delta wist de fout snel te herstellen, maar zegt dat de spotgoedkope tickets wel geldig zijn.

Amerikaanse consumenten deelden de ‘kerstontdekking’ met elkaar via social media. Iemand kocht een ticket tussen Tallahassee, Florida naar Los Angeles aan de andere kant van de VS voor 27 dollar. Enkele slimme handelaren sloegen meteen een voorraad aan tickets in.

Cory Watkins, een reisagent in Oklahoma kocht binnen het uur voor zichzelf en enkele klanten voor 1.300 dollar aan tickets, die normaal het tienvoudige zouden hebben gekost. Businessclass-tickets van Oklahoma naar St. Louis waren 12,83 dollar en naar Anchorage, de hoofdstad van Alaska, slechts 87,53 dollar.

Woordvoerder Trebor Banstetter van Delta erkende de fout donderdag en zei dat de luchtvaartmaatschappij “maatregelen” heeft genomen om te voorkomen dat de te goedkope tickets nog worden verkocht. Banstetter zei dat de kopers geluk hebben gehad en hun tickets gewoon kunnen gebruiken.