De politie heeft maar liefst 75 procent van de 2.600 inwoners van het Brabantse dorpje Vierlingsbeek op de bon geslingerd wegen te hard rijden. “Het is geldklopperij”, vindt een bekeurde inwoner.
“Ze delen gewoon bekeuring uit om de staatskas te spekken”, zegt de inwoner verontwaardigd tegen Omroep Brabant. Niet alleen hij, maar ook andere inwoners van het dorp denken dat de politie de boetes uitdeelde om eventjes snel hun bonnenquota te behalen.
De snelheidslimiet op de Overloonseweg is jaren geleden van 80 naar 50 kilometer per uur gegaan. Maar omdat er nooit controles waren, hield niemand zich aan de snelheidsgrens. De situatie veranderde toen de politie in december het flitstoestel bovenhaalde. Sommige inwoners kregen zelfs meerdere bekeuringen en kijken tegen een totale boete van meer dan 500 euro aan.
Op de weg is nog nooit een ongeluk gebeurd, laten de dorpsbewoners weten. Dus om de verkeersveiligheid was het de politie niet te doen. Ondertussen pleit een raadslid van het dorp ervoor om de snelheid op de weg opnieuw op te trekken.
Het aanvechten van de uitgedeelde boetes zou geen zin hebben omdat er juridisch niks mis mee is.