De Britse moeder Rowena heeft nog maar enkele maanden te leven. Kort na de geboorte van haar zoontje Freddie kreeg ze de namelijk diagnose van darmkanker. Omdat ze beseft dat ze haar kind nooit zal zien opgroeien, schreef ze al een kaartje voor elke verjaardag en zelfs voor zijn huwelijksdag. Zo hoopt ze er te zijn voor Freddie en nooit vergeten te worden.
Dat schrijft de Britse tabloid Daily Mail. Rowena trouwde in 1999 met haar man Phil. In 2009 raakte ze zwanger van Freddie, maar tijdens de zwangerschap kreeg ze pijnlijke klachten en kwaaltjes. Freddie kwam in juni 2010 ter wereld. Rowena vertelt: 'In oktober begon ik pijn te voelen (...) Een coloscopie in mei 2011 wees op een tumor in de darmen.'

Nadat ze in 2012 te horen kreeg dat de kanker was uitgezaaid en ze terminaal ziek was, begon het koppel de praktische zaken te regelen: ze maakten testamenten op en begonnen de begrafenis te regelen. Toen begon Rowena ook na te denken over hoe ze haar zoontje zou kunnen helpen wanneer zij er niet meer zou zijn. 'Freddie is nog zo jong, zou hij me wel herinneren?', vroeg Rowena zich af.

Om die reden heeft de terminaal zieke moeder een e-mailaccount op zijn naam aangemaakt, waarop hij kan terugvallen als hij oud genoeg is. Dan kan hij de mails lezen die ze hem heeft geschreven tijdens haar ziekte, zodat Freddie alles te weten kan komen over haar leven. Ook haar negatieve kantjes doet ze uit de doeken, omdat de moeder niet wil dat haar zoon idealiseert. Ze maakte ook een cd met haar favoriete nummers en kinderliedjes. Rowena wil zelf kinderverhaaltjes schrijven en zichzelf filmen terwijl ze haar verzinsels voorleest. Maar het meest persoonlijke van al haar initiatieven zijn de zelfgemaakte kaartjes die Freddie op elke verjaardag en elke Kerstmis zal krijgen tot zijn 21ste.

Ook schreef ze iets voor zijn eerste schooldag, zijn diploma-uitreiking en zelfs zijn huwelijksdag. Allemaal mijlpalen in het leven van de jongen die Rowena niet zal beleven. De boodschappen op elke kaart zijn eenvoudig, van advies, inspirerende citaten tot aandoenlijke liefdesbetuigingen. Een hartbrekende taak, maar Rowena wil haar zoon voorbereiden op het leven dat verder gaat na haar dood. Dit houdt haar nu op de been: 'Ik kan geen tijd verspillen door te huilen. Er zijn al tranen gevallen, want ik wil Freddie niet achterlaten. Het belangrijkste is dat ik nu zo veel mogelijk tijd met Freddie doorbreng, ik wil hem mooie herinneringen geven en er zeker van zijn dat hij het zal redden wanneer ik er niet meer ben.'