alleen koffie
sorry, heb het artikel zelluf naar wmr gestuurd, waar en raar is dat dit onderzoek tot deze conclusie komt, maar ik heb vragen over het onderzoek
als 'nognetgeenEreburger' van dat deel van Duitsland waar men per hoofd van de bevolking net zoveel THEE consumeert als in UK en Ierland (daar worden de theebladeren gewogen), neem ik dat onderzoek pas serieus als de volgende vragen worden beantwoord....
- hoe groot is een kop koffie bij die telling
- hoeveel gram koffie gebruiken ze in welk land per liter koffie
- wie meet dat
als Nederlandse die alweer een aantal jaren in Zweden woont weet ik dat in Zweden bij het ontbijt de koffie vaak loeisterk is, en verderop in de dag -buiten de deur- de koffie smakelijker wordt, en op plaatsen waar koffie wordt geserveerd bij gebak of na eten, daar is de koffie beschaafd....
reis al ruim een derde eeuw zonder begeleiding door Duitsland, weet dat je daar buiten de deur koffie in koppen (groot) of in kannetjes (meestal meer dan 2 koppen) kunt bestellen, en dat die koffie meestal sterker is dan ik in NL gewend was
bij Duitsers thuis is de koffie bijna altijd heel sterk, behalve op zondag, als ze heel dure aromatische koffie zetten en in het zondagse servies serveren
in USA (geef toe, ben ik deze eeuw nog niet geweest) viel mij op dat koffie wel in enorme bekers werd verkocht, maar zo slap was dat 'een smaakje' in die enorme beker zeer welkom was (slappe koffie met hazelnootsmaak vond ik trouwens best lekker
)
weet van Duitse toeristen dat die in USA vaak oploskoffie door die grote bekers koffie roeren
kortom, sorry onderzoekers, maar als jullie het onderzoek over doen en resultaten geven in koffiebonen (in gewicht per hoofd van de bevolking), dan zal ik overwegen het serieus te nemen