Dat Noord-Korea een bijzonder land was, dat wisten we natuurlijk al. Het kan natuurlijk altijd nog beter.
Het staatspersbureau van Noord-Korea heeft bevestigd dat het het land als eerste in de wereld gelukt is om een mens op de zon te zetten.
Het bureau meldde dat astronaut Hung Il Gong is vertrokken naar de zon in een speciaal ontworpen raket om ongeveer 3:00 vanochtend.
Hung, die alleen reisde, bereikte zijn bestemming zo'n vier uur later, de landing werd ingezet op de eenzame ster.
"We zijn erg blij met de succesvolle missie om een man op de zon zetten." Verkondigde een Noord-Koreaanse nieuwslezer tijdens een live-uitzending eerder.
"Noord-Korea heeft elk ander land verslagen met het reizen naar de zon. Hung Il Gong is een held en verdient een helden welkom wanneer hij naar huis terug keert later deze avond."
De speciaal opgeleide astronaut zal naar verwachting terug keren naar de aarde om 21:00 vanavond, waar hij zal herenigd met zijn oom en zal worden voorgesteld aan opperste leider Kim Jong-un.
Het is duidelijk dat de 17 -jarige 'ruimte verkenner' 's nachts reisde om te voorkomen dat hij overspoeld zou worden door zonnestralen, en dat deze geniale aanpak de staat gebracht heeft naar de top van de mondiale ruimte top.
Terwijl hij op de zon is heeft de heer Hung zonnevlekmonsters verzameld om terug naar zijn opperste leider te brengen als een geschenk.
De 18 uur durende missie wordt nu al de 'grootste menselijke prestatie van onze tijd' genoemd door het Noord-Koreaanse centrale persbureau.