Onderzoekers van de Universiteit van Tokio (Japan) hebben een bijzondere "walrus"-bloedzuiger ontdekt, die zonder enige schade aan de gezondheid extreem lage temperaturen kan verdragen.
De wetenschappers hebben kunnen aantonen dat de bloedzuiger nog gedurende hele dagen in leven blijft bij een temperatuur van minus 196° C. Sommige exemplaren van deze soort zijn bijna drie jaar lang (32 maanden) in leven gebleven bij temperaturen van - 90° C.
Experts kunnen nog steeds niet verklaren wat de oorzaak is dat de bloedzuigers geruime tijd deze extreem lage temperaturen kunnen verdragen. Nader onderzoek is nodig om het antwoord op deze vraag te krijgen.
Ook zijn de biologen van plan om een nieuw onderzoek te starten om hun bevindingen meer toepassing voor de geneeskunde te kunnen geven. Het unieke vermogen van de "walrus"-bloedzuigers, willen ze gaan gebruiken voor de uitvinding van nieuwe methoden voor het bevriezen van menselijke weefsels en organen.
FotoWat doen ze dan bij zulke koude temperaturen? Zijn ze dan bevroren en gebeurt en ligt hun hele functioneren tijdelijk stil of gaan ze gewoon verder met wat een bloedzuiger zoal doet? Verder is het inderdaad vreemd dat zij dit kunnen want het lijkt geen enkele functie te hebben, zo koud als hier beschreven wordt is het op aarde toch nooit geweest?
Natuurlijk zijn ze bevroren! -196, dat is de temperatuur van vloeibaar stikstof.
De Paus, ik wist niet dat je Russisch spreekt?
Edit:
De meeste cellen springen kapot als je ze bevriest. Er zijn wat bacteriën die er tegen kunnen als ze zich juist kunnen voorbereiden. Maar meercellige wezens die dat kunnen, daar heb ik nog niet eerder over gehoord.
Laatste edit 01-02-2014 19:13
wortel: En heb je het dan over een winter van -90C? Want daar heb ik het over. Sommige bacteriën kunnen daar tegen. Meercelligen dus niet, behalve deze bloedzuigers nu dus. Ik bedoel, ik heb nog nooit van de Zuidpoolsalamander gehoord.
Laatste edit 01-02-2014 19:24
aan.