Corendon-baas Atilay Uslu heeft zaterdagnacht korte tijd vastgezeten in Sotsji, omdat hij tegen een hek van de residentie van president Poetin had geplast.
In De Telegraaf zegt Uslu dat hij zijn plas na een feestje in het Holland House niet meer kon ophouden en een hoog hek opzocht. "Op dat moment kwamen er een stuk of vijf commando's uit een keet rennen. De mannen waren twee meter lang en leken wel twee meter breed", zegt hij. "Ze namen me mee naar hun hok en daar ben ik enige tijd vastgehouden."
De Nederlands-Turkse ondernemer beleeft angstige momenten in het hok. Tot zijn schrik valt het woord 'zindan', dat in het Turks kerker betekent. Een van de bewakers begint over "een enkeltje naar SiberiŽ". "Of ik de tientallen camera's niet had gezien en of ik wel wist dat dat het huis van president Poetin was", wordt Uslu gevraagd. Pas dan dringt tot hem door dat hij tegen de Poetin-residentie heeft geplast.
Uslu wordt na de woordenwisseling ondervraagd. Ook moet hij zijn zakken legen. Een uur later en 1000 euro lichter mag hij vertrekken. "Maar ik voel geen aandrang om dat geld terug te halen", aldus Uslu in De Telegraaf.