Een Amerikaanse verzamelaar doet zijn collectie Bondauto's van de hand. Het gaat om 59 voertuigen, die zijn gebruikt in Bondfilms tussen 1963 en 2012. De vraagprijs is 24 miljoen euro.
In de collectie zitten zes Aston Martins, waaronder een DB5 uit 1964. Die is gebruikt in de Bondfilm 'Goldfinger'. Ook een Lotus Esprit S1 uit 'The spy who loved me' wordt verkocht. De meest recente modellen zijn een Audi A5 en een Land Rover Defender; die waren te zien in de laatste 007-film 'Skyfall'.
Behalve auto's horen ook een buggy, een tuktuk, een tank en een speedboat bij de verzameling. Een eventuele koper moet alle 59 voertuigen overnemen; ze zijn niet los te koop.
De auto's zijn nu nog in het bezit van multimiljonair en autoverzamelaar Michael Dezer. Hij heeft zo'n 1500 bijzondere auto's, waaronder de Volkswagen Kever uit de film 'Herbie' en de trapauto van de Flintstones.
Een kleine honderd auto's van Dezer zijn te zien in een privémuseum in Miami. Ook de Bondauto's worden daar nu nog tentoongesteld.