Het klinkt zo mooi, een transparant toilet dat automatisch ondoorzichtig wordt als er iemand in zit. Maar dan moet het allemaal wel goed werken.
In de Japanse stad Oita is het openbare toilet het gesprek van de dag. Als er iemand op zit, wordt dat geregistreerd door een sensor. Wel zo handig voor je privacy, maar volgens Oita Press mankeert er iets aan de hightech wc.
Als er 35 seconden lang niets beweegt, gaat de sensor ervan uit dat het toilet leeg is. Het gevolg is dat de wanden doorzichtig worden en iedereen ziet hoe jij je behoefte doet. Dat zou minstens één wc-ganger zijn overkomen.
Ondanks waarschuwingsstickers gaat het toch mis. Een internetter vraagt zich af waarom de privacy-wanden niet gewoon worden geactiveerd als iemand de deur op slot draait. Volgens Kotaku speelt de veiligheid een rol.
Het winkelcentrum waar het toilet staat, is bang dat niemand het dan doorheeft als er mensen vallen en hulp nodig hebben. Het aantal seconden kan naar boven worden bijgesteld, maar dat ziet het management niet zitten. Foto