Een jonge zeehond die sinds enkele weken in de Oosterschelde wordt gezien vertoont 'uitzonderlijk onnatuurlijk gedrag'. Het dier is niet schuw en zoekt zelfs het gezelschap van sportduikers op, schrijft stichting Anemoon zondag op natuurbericht.nl.
Het beest is opvallend speels en lijkt volledig op zijn gemak te zijn bij mensen, aldus de stichting. Hij zoekt vaak op een speelse manier contact met sportduikers, maar die zijn daar niet altijd blij mee. Het beest heeft al meerdere duikers gebeten en schade aan hun uitrusting veroorzaakt.
De stichting die onderzoek doet naar het mariene milieu noemt de oorzaak van het gedrag van het dier een 'mysterie'. "Dit speelse gedrag is bijna niet te verklaren", zegt Peter van Bragt van de stichting op natuurbericht.nl. "Zeehonden zijn meestal schuwe dieren."
De verklaring voor het gedrag is mogelijk te vinden in de leeftijd van de zeehond, die tussen de twee en drie jaar oud is. "Als het dier alleen opgegroeid is in de Oosterschelde heeft het wellicht nog geen natuurlijke angst voor mensen gekregen of is dat door soortgenoten niet aangeleerd." Foto