In Roermond is een stel voor de derde keer niet op het stadhuis komen opdagen voor de eigen huwelijksceremonie.
Trouwambtenaar Anita Coenen heeft dit nog nooit meegemaakt, en ook haar collega's elders in het land reageren verbaasd op haar berichtje op Facebook hierover.
Alles stond maandag in Roermond klaar om het huwelijk te voltrekken. De trouwzaal was geregeld, het geld betaald, en de huwelijksakte en het trouwboekje lagen klaar. Maar de bode en de trouwambtenaar wachtten voor de derde maal tevergeefs op het stel.
Volgens Coenen had het bijna-bruidspaar waarschijnlijk geen tijd. Bij een eerdere poging gaf het stel - twee zakenmensen - aan dat het elders in de wereld vertoefde voor een belangrijke vergadering en het eigen huwelijk aan zich voorbij lieten gaan.
Dat het stel geen tijd had, had Coenen zelf ook al gemerkt. Het paar stelde geen prijs op bezoek van de trouwambtenaar om de toespraak persoonlijk te maken. Daarom had ze via internet, Facebook en Twitter de ingrediŽnten voor het persoonlijke verhaal bij elkaar gesprokkeld. Verspilde moeite, zo bleek.
Het huwelijk zou maandag worden voltrokken. Coenen heeft meermaals met beide mensen proberen te bellen, maar de telefoon wordt niet opgenomen. Waarschijnlijk geen tijd...