Hij was zo trots dat hij al 16 jaar getrouwd was, dat hij erover opschepte tijdens zijn campagnebijeenkomsten. Maar nu is de conservatieve politicus betrapt met een andere vrouw.
Extra pijnlijk: het werd vastgelegd op zijn eigen beveiligingscamera op zijn kantoor. Het Amerikaanse Republikeinse congreslid Vance McAllister (40) liet zich in campagnefilmpjes graag omringen door zijn vrouw en kinderen. De christelijke politicus uit Louisiana vroeg zijn gelovige aanhangers steevast voor hem te bidden.
Nu blijkt dat imago beschadigd. Afgevaardigde McAllister blijkt helemaal niet zo braaf. Op beelden van zijn eigen bewakingscamera is te zien hoe hij - in een intieme omhelzing - een medewerkster (33) zoent. De beelden werden gelekt naar de lokale krant The Ouachita Citizen die de video op de site plaatste.
McAllister bood na het verschijnen van de video zijn excuses aan. "Ik vraag om vergiffenis van mijn vrouw, kinderen, medewerkers en mensen die op mij gestemd hebben", schreef de afgevaardigde. "Ik wil hier geen politieke uitspraak over doen, ik wil alleen zeggen dat het me heel erg spijt."
McAllister zit sinds november 2013 in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Hij werd bekend in de VS nadat hij in januari een ster uit de realityserie Duck Dynasty uitnodigde voor de State of the Union, de Amerikaanse troonrede. Die had kort daarvoor homofobe uitspraken gedaan.
Bekijk hier het filmpje.