Bijna elke vrouw die een ivf-behandeling ondergaat, is er heel even bang voor: ze zullen toch niet het verkeerde embryo terugplaatsen? Voor een Italiaanse vrouw werd die angst werkelijkheid.
De vrouw, van wie de naam niet bekend is gemaakt, was patiŽnt van de Sandro Pertini vruchtbaarheidskliniek in Rome. Op 4 december was het dan zo ver: haar embryo zou worden teruggeplaatst. Op diezelfde dag gebeurde dat bij nog drie andere stellen. Dat schrijft de Italiaanse krant La Stampa.
Toen de vrouw drie maanden zwanger was, kwamen ze er in de kliniek achter dat ze de verkeerde kindjes krijgt. Volgens de kliniek was er een probleem met de zwangerschap, doordat de vrouw en haar baby's genetisch niet 'matchen'.
Het Italiaanse ministerie van Volksgezondheid heeft een onderzoek ingesteld om te achterhalen of het ziekenhuis verwijtbare fouten heeft gemaakt. Ook wordt gekeken of er in dezelfde periode meer vrouwen zwanger zijn geworden van de verkeerde baby. Tot het onderzoek is afgerond, mag de kliniek geen nieuwe ivf-behandelingen uitvoeren.