Een klein, onbewoond eiland nabij VenetiŽ staat te koop. Het klinkt te mooi om waar te zijn, en dat is het misschien ook wel. Want Poveglia staat bekend als een spookachtig eiland.
Vroeger werd het eiland namelijk gebruikt als dumpplaats voor Europeanen die leden aan de pest. Het werd gezien als een efficiŽnte manier om zieken weg te houden van gezonde mensen. Volgens geruchten dwalen de geesten van mensen die er stierven nog steeds rond.
In 1922 werd een psychiatrisch ziekenhuis gebouwd op het eilandje. Ook hier herhaalde de geschiedenis zich. Veel mensen wisten niet waarom ze naar het eiland werden gestuurd. De geruchten gaan dat patiŽnten misbruikt zijn voor medische experimenten, waarbij bepaalde delen van de hersenen werden verwijderd. Een arts zou zelfmoord hebben gepleegd op het eiland omdat hij zou zijn opgejaagd door spoken.

Kommer en kwel dus, op Poveglia. Het eiland ligt er nu dan ook somber bij. Zelfs toeristen zijn niet welkom. Het gaat onder de hamer in de hoop een flinke som geld op te leveren. Dat geld zal gebruikt worden om de tekorten van de staat aan te vullen.

De Italiaanse regering hoopt dat iemand een luxe hotel wil bouwen op het eiland. GeÔnteresseerd? Op 6 mei is de veiling en hier kan je een bod uitbrengen.