De Britse schoenontwerper Chris Shellis heeft schoenen ontworpen die geheel zijn gemaakt van roestvrij staal en zilver. De koper krijgt de garantie dat ze duizend jaar meegaan.

Dat meldt de Daily Mail.

De schoenen, die stilettohakken hebben, zijn volgens de 48-jarige ontwerper de meest comfortabele schoenen ter wereld. Ze zijn gemaakt van staal, maar zijn buigzaam en bekleed met een laag siliconen.

De Borgezie Riviera, zoals Shellis de schoenen genoemd heeft, kosten ruim 1.200 euro en zijn volgens de ontwerper onverslijtbaar. Hij geeft kopers dan ook duizend jaar garantie.

“Ze kunnen op geen enkele manier verouderen of verslijten”, zegt Shellis. “Ze zijn een goede investering, vrouwen kunnen ze doorgeven aan hun dochters of kleindochters.”

De schoenen worden geleverd met een levenslange voorraad hakken en zooltjes, de enige onderdelen die af en toe vervangen moeten worden.

Shellis werkte twee jaar aan het ontwerp. Hij raadt vrouwen wel aan om af en toe een bad of douche te nemen met de schoenen aan. Dat zou goed zijn voor het onderhoud van de schoenen. Foto