Op een school voor speciaal onderwijs in AustraliŽ is ophef ontstaan nadat een docent het okselhaar van een van haar leerlingen tijdens de les verwijderde. De scheerbeurt zou onderdeel zijn geweest van de les, maar volgens het 14-jarige meisje gebeurde het tegen haar wil.
Het meisje, dat ADHD en een neurologische aandoening heeft, kwam na het incident volledig overstuur thuis. Volgens haar moeder Melissa Woods wilde haar dochter helemaal niet dat haar oksels werden geschoren, maar zou de leraar hebben gezegd dat ze zou worden uitgelachen als ze het niet zou doen. Dat meldt de Herald Sun.

Moeder Woods wist dat scheren en persoonlijke hygiŽne op de Wangaretta District Specialist School in Victoria zouden worden behandeld, maar had er geen idee van dat haar dochter als voorbeeld zou worden genomen. 'Mijn dochter kwam in tranen thuis', zo zei Woods tegen de Herald Sun.

Om dergelijke drama's in de toekomst te voorkomen zal volgens het schoolhoofd Libby Hosking voortaan vooraf uitdrukkelijk toestemming aan de ouders worden gevraagd.