Op het terrein van National Physical Laboratories in Teddington ten zuidwesten van Londen staat een boom die volgens de overlevering gekweekt is uit een zaadje van de legendarische appelboom waaruit Isaac Newton een appel zag vallen. Hij stelde de gravitatiewet op, een natuurwet die de aantrekking door de zwaartekracht tussen voorwerpen beschrijft. Zijn er plaatsen op aarde waar deze gravitatiewet niet geldt?
1. Mystery Spot in Californië.

De Mystery Spot is een toeristische attractie niet ver van Santa Cruz in Californië. Van de Mystery Spot wordt beweerd dat de wetten van de natuurkunde en de zwaartekracht niet van toepassing zijn. De plek, met een oppervlakte van zo’n 46 vierkante meter, werd gevonden in 1939 nadat men er een huis had gebouwd. Het huis werd in 1940 opengesteld voor publiek.
De eigenaren van de Mystery Spot beweren dat de oorzaak van deze eigenaardigheden ongekend is en doen zelf enige speculaties: buitenaardse wezens hebben onder de grond metalen begraven of onderdelen van hun schip, onder de grond bevindt zich een grote hoeveelheid koolstofdioxide, een neveneffect van het gat in de ozonlaag of een vortex van magma.

2. Magneetheuvel in Canada.

De magneetheuvel (Magnetic Hill) in Canada is al meer dan 100 jaar een belangrijke bestemming voor toeristen. Auto’s en bussen lijken heuvelopwaarts te worden getrokken door een bepaalde kracht. Magnetic Hill is verkocht aan de stad Moncton en omgetoverd tot een toeristencentrum.
3. Magneetheuvel in Zuid-Australië.

Deze magneetheuvel stond ooit bekend als Bruff’s Hill, vernoemd naar James Bruff die zich in 1897 op 35-jarige leeftijd in het gebied vestigde.

4. Magneetheuvel in Ladakh, India.

Er bevindt zich ook een magneetheuvel in de buurt van Leh in het gebied Ladakh. De heuvel beschikt naar verluidt over magnetische krachten die auto’s heuvelopwaarts trekken. Passerende vliegtuigen moeten vanwege de Magnetic Hill hoger dan normaal vliegen. De heuvel bevindt zich op een kleine 30 kilometer van Leh en ligt op 4200 meter boven de zeespiegel.

5. Electric Brae in Schotland.

De Electric Brae, ook bekend als de Croy Brae, bevindt zich in Ayrshire in Schotland. Een mysterieuze kracht trekt auto’s de heuvel op. Het woord ‘brae’ betekent heuvel of helling.