Een rechtbank in Los Angeles heeft een vrouw veroordeeld tot 55 jaar cel omdat ze dronken had rondgereden met een overreden voetganger op de voorruit van haar auto. Dat melden Amerikaanse media. De 53-jarige Sherri Lynn Wilkins werd in februari al schuldig bevonden aan doodslag op de 31-jarige Phillip Moreno.

De feiten vonden plaats in november 2012 in de straten van Los Angeles. De vrouw reed toen de 31-jarige voetganger omver, maar hield niet halt en reed nog drie kilometer verder met de stervende man op haar voorruit. Pas toen een andere automobilist haar dwong om te stoppen, hield de vrouw halt. Ze stapte uit en stak een sigaret op terwijl omstaanders zich bekommerden om het slachtoffer. Die laatste stierf later in het ziekenhuis.

Tijdens het proces hield Sherri Lynn Wilkins vol dat ze niet dronken was, ondanks het feit dat getuigen hadden gemeld dat ze voor de feiten zeker drie shotjes wodka had gedronken en ook nog bier. Ze verklaarde dat ze het gevoel had dat "de voetganger uit de hemel was gevallen, net zoals een bliksem". "Het was erg schokkend en bizar. Ik begreep het niet goed, maar ik had niet de indruk dat ik hem geraakt had met mijn auto", aldus de 53-jarige vrouw. De rechter in Los Angeles hekelde de "extreme ongevoeligheid" van de vrouw omdat ze gewoon doorgereden was in plaats van voor het slachtoffer te zorgen.