De Braziliaanse journalist Mario Sergio Conti zal in het vervolg zijn huiswerk beter doen. De man, een van de bekendste columnisten van BraziliŽ, dacht bondscoach Luiz Felipe Scolari tegen het lijf te zijn gelopen en gebruikte die gelegenheid om de keuzeheer aan een vragenvuur te onderwerpen. Hij kwam echter bedrogen uit.
Conti stapte deze week op een vlucht van Rio de Janeiro naar Sao Paulo en meende Scolari aan boord te zien stappen. Wat hij niet in de gaten had, was dat het om een lookalike ging van de wereldberoemde bondscoach van de Gele Kanaries. Desalniettemin gaf de man keurig antwoord op vragen van de journalist. Zo liet hij zich lovend uit over Neymar en noemde hij Nederland, Duitsland en ItaliŽ als belangrijke wereldtitelkandidaten.
Het interview werd vervolgens gepubliceerd op voorname Braziliaanse nieuwssites. Een paar uur later kwam Conti echter ter ore dat Scolari met de nationale ploeg in Fortaleza zat, ver weg van de stad waar de journalist enkele uren daarvoor was geland. Kort daarop maakte Scolari-imitator Vladimir Palomo zich bekend als schuldige. Hij blijkt regelmatig bij te klussen als lookalike van Felipao.