Dieven hebben in Dordrecht een grote schommel van een speelplaats gestolen en meegenomen in een klein autootje. Erg ver kwamen ze niet: de politie zag de volgestouwde Japanner rijden en hield de dieven aan.

De zogenoemde slingermand, een schommel waar meerdere kinderen in kunnen zitten of liggen, werd gisteravond gestolen uit recreatiegebied de Merwelanden in Dordrecht. Getuigen zagen hoe een man en een vrouw de mand met touwen en al losmaakten van het frame. Vervolgens wisten ze de slingermand met veel moeite in het boodschappenautootje te proppen en reden ze weg.
Een van de getuigen volgde de Japanner. De intussen gewaarschuwde politie hield het autootje op de Baanhoekweg in Dordrecht staande. "Ontkennen dat er een groot speeltoestel in de auto lag had niet zo veel zin en dus werden de dieven aangehouden", aldus de politie. Het zijn een 30-jarige man en een 23-jarige vrouw uit Dordrecht.

Volgens de politie paste de slingermand in het kleine autootje doordat de dieven de achterbank er helemaal uit hadden gesloopt.