De Engelse krant The Daily Mail stuitte via Instagram op een vrouw die mogelijk spullen uit het wrak van vlucht MH17 heeft gestolen. Erger nog, ze lijkt make-up van overledenen te hebben gebruikt en pronkt hiermee. Het zou gaan om Ekaterina Parkhomenko, die zichzelf omschrijft als een separatist.
Op een foto is make-up in haar hand te zien. Bij die beschrijving op Instagram zegt ze dat het gaat om 'make-up uit Amsterdam. Of om precies te zijn uit het veld. Maar jullie begrijpen wat ik bedoel'. De jonge vrouw schijnt uit Torez te komen. Deze plek ligt op een steenworp van de wrakstukken.

Russische bloggers reageren verbolgen op de foto's van de jonge vrouw. Een van hen zegt: 'Gelukkig heb je hun voedsel niet opgegeten', waarop de separatist antwoordt: 'Ik kan je hun eten wel sturen, of hun ondergoed'.

Kort na deze woordenwisseling verdween het profiel van de vrouw van Instagram. Op internet en via verschillende media gingen al geruchten rond dat separatisten en bewoners van het rampgebied mogelijk zouden neuzen in spullen van omgekomen slachtoffers.