Auto rijdt 88 kilometer met koala onder auto De vier jaar oude koala was doodsbang toen hij onder de auto vandaan werd gehaald.

Een koala in noordoosten van Australië heeft ruim 80 kilometer meegereisd aan de onderkant van een auto.

Het arme dier werd overreden in het zuidoosten van de staat Queensland. De familie in de auto had niet door dat het beestje meereisde. Ze ontdekte de verstekeling daarom pas bij een benzinepomp, ongeveer 88 kilometer verderop. Al die tijd had de auto een snelheid van meer dan 100 kilometer per uur.

Dierenartsen brachten het doodsbange buideldier vervolgens naar het Australia Zoo Wildlife Hospital in Beerwah. Na een uitgebreide inspectie bleek het beestje slechts lichtgewond. De vier jaar oude buidelbeer bleek alleen een gebroken nagel over te hebben gehouden aan zijn avontuur.

Claude Lacasse, een dierenverzorgster van de dierentuin noemt het een bijzonder verhaal. "Het is echt ongelofelijk dat hij dit heeft overleefd en dat hij er slechts lichte verwondingen aan over heeft gehouden." Hij is een 'very lucky koala' volgens Lacasse.

In het ziekenhuis, opgezet door Steve "Crocodile Hunter" Irwin, worden per maand ongeveer 70 koala's verzorgd, vaak nadat ze zijn aangereden.

Koala Timberwolf, zoals het beestje nu wordt genoemd, rust uit van zijn reis in een boom in de dierentuin van Brisbane. Binnenkort wordt hij teruggebracht naar de plek waar zijn avontuur begon.