"We hebben te horen gekregen dat er drugshonden en politie in de terminal staan te wachten. Als u iets heeft wat u niet mag hebben, kunt u dit beter nu door het toilet spoelen." Deze boodschap kregen de passagiers van een vliegtuig vlak voor de landing op het vliegveld van Sydney van een bemanningslid te horen. Dat meldt de Australische krantThe Daily Telegraph. De vliegtuigmaatschappij, Jetstar, heeft na de vlucht excuses aangeboden.
Het vliegtuig was op weg naar Sydney en zat vol met festivalgangers die onderweg naar huis waren. Volgens de krant was er na de mededeling een stormloop op de toiletten. Mensen zouden plotseling zijn opgestaan en met iets in hun vuist geklemd in de rij voor de wc hebben gewacht.
Niet iedereen aan boord had waardering voor de boodschap van het bemanningslid. "Ik was geschokt", zegt een passagier tegen The Daily Telegraph. "Waarom zou je mensen tippen op drugscontroles? Als ze iets illegaals bij zich hebben, laat ze dan gepakt worden."
Een woordvoerder van de Australische vliegtuigmaatschappij zou bevestigd hebben dat de aankondiging is gedaan. Volgens hem heeft het bemanningslid ervoor gekozen om de boodschap in zijn eigen woorden te vertellen, in plaats van de officiŽle, vooraf opgenomen, mededeling te gebruiken. De maatschappij is naar eigen zeggen verplicht om drugscontroles op de plek van bestemming tijdens de vlucht aan te kondigen.
Op de Facebookpagina van Jetstar wordt over het algemeen positief gereageerd op de actie van het bemanningslid.