@allone: Gaan we weer eens bijdehand doen?
Hoor je mij zeggen dat ik vind dat dieren een ziel hebben? Dacht 't niet... Volgens mij hebben dieren én mensen geen 'onsterfelijke ziel', dat weet je inmiddels maar al te goed.. Maar dat is voor mij geen reden om dan maar onverschillig te zijn voor dierenleed, (of mensenleed!). IMHO is het gewoon een slap excuus, meer niet. Ik geloof niet in de onsterfelijke ziel, maar daarom ga ik nog geen mensen de hersenen inslaan
En ja, inderdaad is het een levensgroot probleem dat Chinezen zo ongeveer álles eten! Waarom? Omdat ze juist dol zijn op het nuttigen van zeldzame dieren omdat ze denken dat ze daarmee hun libido en andere lichaamsfuncties opvijzelen.. Met uitsterven bedreigde diersoorten zoals de Neushoorn en de Tijger hebben dit grotendeels te danken aan de Chinezen! Dit zijn de grootste afnemers van allerlei preparaten, poeder en pillen die gemaakt zijn van stukjes van deze dieren.. Als er geen vraag was naar neushoornpoeder en gedroogde tijgerpenis dan werden ze niet gestroopt.. Vraag en aanbod, simpel..
Voorbeeld: In China eet men Honden, dat weten we allemaal wel en eigenlijk, hoe paradoxaal dat ook moge klinken, heb k daar op zich weinig moeite mee, 's lands wijs, 's lands eer. Waar ik wél moeite mee heb is dat de Honden een vreselijk lot te wachten staat: Ze worden gevangen of gefokt, zo dicht opeen gepakt dat ze niet zouden kunnen vechten al zouden ze dat willen, ze worden zowat samengeperst in veel te kleine kooien...
En dan het slachten, de hond wordt een stuk touw om de nek geknoopt en voorzichtig opgehesen zodat hij zo langzaam mogelijk sterft! Waarom? Omdat het dier natuurlijk doodsangsten uitstaat en de adrenaline door zijn lichaam giert! Dat vinden de Chinezen lekker, het geeft zo'n heerlijk smaakje aan het vlees... En dit is waarom ik een pestpokkehekel aan Chinezen heb! Eet Hond, Koe, Varken en wat je maar wilt, maar sla de Hond de hersenen in of snij 'm zijn strot af, laat hem geen 20 minuten sterven! Normaliter wordt slachtvee zo snel en pijnloos mogelijk gedood, niet enkel voor het welzijn van het dier, ik ben niet naïef, dit ook om het slachtproces zo snel en efficiënt mogelijk te laten verlopen, dat is goed voor de slachter, en, hoe wrang ook, goed voor het slachtdier..
.
Laatste edit 04-08-2014 14:59