Jefferey Allan Klein moet voor de Amerikaanse rechter verschijnen na een valse bommelding. Hij is echter te zwaar om naar de rechtbank te komen.

De 44-jarige Klein deed in augustus 2012 al de bommelding, toen hij verbleef op een camping in Cedar Springs in de staat Michigan.

Via de telefoonoproep kon Klein worden getraceerd, die de bommelding bekende. Naar eigen zeggen deed hij het omdat hij boos was op het campingpersoneel.

Toen Klein in september 2012 voor de rechter moest verschijnen werd hij plotseling ziek en moest hij worden afgevoerd. Een week daarna moest hij zich opnieuw melden bij de rechter, waar hij kreeg te horen dat hij ook voor andere misdrijven zou worden berecht. Jefferey Klein zou voor vijftien jaar naar de gevangenis worden gestuurd. Na het horen van het vonnis werd Klein opnieuw onwel.

Twee jaar gingen voorbij en Klein miste vele hoorzittingen. Hij verhuisde naar een andere plaats en werd steeds zwaarder. De verdachte weegt momenteel bijna 284 kilo en heeft veel gezondheidsklachten. Volgens Kleinís advocaat, Damian Nunzio, is de verdachte niet om staat om naar de rechtbank te komen, een gevangenisstraf van vijftien jaar zou al helemaal niet te doen zijn.

De rechter heeft dinsdag laten weten dat advocaten tot vrijdag de tijd hebben om een manier te vinden om dit probleem op te lossen, schrijft MLive.com.