Een lekke band is vervelend, maar de 38-jarige Patricia uit Sliedrecht maakte het de afgelopen twee jaar wel erg vaak mee. Zestig autobanden zijn volgens haar kapot gestoken, wat neerkomt op 2000 euro schade.
Eerder dit jaar leek het alsof de bandenprikker was gestopt, maar vorige week was haar band weer lek. De Opel stond met vier lekke banden voor haar deur. De vrouw heeft geen enkel idee wie de dader is van de gemene vernielingen. Dit meldt RTV Rijnmond.

De politie weet zich geen raad met de situatie, zo zegt woordvoerder Gijs van Nimwegen: "Je kunt er moeilijk elke nacht gaan posten. We hebben wel een camera ingezet, maar ook zonder het gewenste resultaat." Patricia zegt dat de man onherkenbaar was omdat hij een capuchon op had.

Het slachtoffer weet niet meer waar ze het zoeken moet. "Je haalt je van alles in je hoofd. Ik heb zelfs de kinderen gevraagd of er iemand is waarmee ze ruzie hebben. Het is een raadsel, dat me al zo'n tweeduizend euro heeft gekost. Bij de bandenboer krijg ik nu zelfs korting. Ik lach er nu om, maar het is om te janken natuurlijk."

Naast de psychische schade is het financiŽle aspect ook vervelend voor de alleenstaande Patricia. Haar vakantie gaat niet door omdat de kosten voor de nieuwe banden zo hoog oplopen. Een dagje Walibi is alles wat ze deze zomer met haar kinderen kan ondernemen.

De politie is ondertussen nog druk bezig met het zoeken van de dader. De groeiende publiciteit is volgens de woordvoerder positief voor het proces. "Als de buurt weet dat er 's nachts een bandenprikker rondwaart, wordt men alerter. Ook kunnen er mensen zijn die wellicht wat weten of gezien hebben. Die roep ik bij dezen op, om zich bij de politie te melden. Desnoods anoniem."