Een 29-jarige Hagenaar heeft een werkstraf van 80 uur gekregen voor het bedreigen van een dierenarts met twee vuurwapens. De man vond het onterecht dat het konijn van zijn vriendin een spuitje had gekregen.

Nadat hij anderhalve week eerder al telefonisch had aangekondigd dat hij "de knieschijven van de dierenarts kapot zou trappen", kwam hij op 13 mei 2013 verhaal halen. De man stormde de praktijk binnen en eiste opheldering over het laten inslapen van het konijn. Met twee vuurwapens achter zijn broekriem stapte hij de spreekkamer van de dierenarts binnen.

Nadat de man werd ingerekend door de politie, bleek hij een gaspistool en gasrevolver bij zich te hebben, waarmee geen kogels konden worden afgevuurd.
De Hagenaar verklaarde in de rechtszaal dat hij juist op weg was naar de politie om zijn verboden wapens in te leveren. Toen hij voorbij de dierenartspraktijk kwam, besloot hij even naar binnen te lopen om het eerdere voorval uit te praten. De rechter geloofde zijn verhaal niet en was van mening dat de man zijn gelijk ging halen.

Het is niet bekend of de vriendin inmiddels een nieuw konijn heeft.