Een Britse piloot heeft tijdens een landing zijn prothese-arm verloren. De piloot wilde het vliegtuig met 47 passagiers aan de grond zetten in de Noord-Ierse hoofdstad Belfast.
Het incident gebeurde 12 februari al, maar is nu pas door een rapport naar buiten gekomen. In het rapport zegt de piloot dat hij voortaan voorzichtiger zal zijn en beter zal controleren of de prothese goed vastzit.
Volgens de BBC was de landing van het vliegtuig nogal ruig, maar raakte niemand gewond. Ook het vliegtuig liep geen averij op. In een reactie zegt vliegtuigmaatschappij The Flybe dat de piloot een van zijn meest ervaren en betrouwbare piloten is.
De landing was al ingezet toen de piloot ontdekte dat zijn prothese loszat. Er was toen geen tijd meer om de bediening over te geven aan de co-piloot. Daarom besloot hij zijn rechterhand te gebruiken om de prothese snel weer vast te zetten. Hij moest de gashendel even loslaten, waardoor het vliegtuig na de landing nog een sprongetje maakte.

Piloten met een dergelijke fysieke beperking mogen vliegen. Wel zegt de vliegtuigmaatschappij dat er nu meer veiligheidsmaatregelen komen en dat de co-piloot leert hoe hij kan ingrijpen als zo'n incident nog eens voorkomt.