Een vrouw uit het Britse Winchester kreeg de schrik van haar leven toen ze de deur opende van een slaapkamer die lang niet was gebruikt. Op het bed zag ze een wespennest van zo'n 5000 wespen. Die hadden zich over de gehele breedte van de matras en op het kussen genesteld. Dat melden Britse media.
Zelfs de ongediertebestrijder schrok zich wezenloos toen hij de kamer binnenliep. Naar eigen zeggen was het "de grootste klus uit zijn carričre" die hij moest klaren en de "meest ongewone" opdracht in zijn 45 dienstjaren.
Bij het verwijderen van de wespen brak het nest in tweeën waardoor de duizenden insecten zichtbaar werden. De ongediertebestrijder zei dat hij nog nooit zoveel wespen bij elkaar had gezien. Hij moest tijdens zijn werkzaamheden de deur van de kamer dichthouden om te voorkomen dat ze door het huis zouden gaan zwermen.
De bestrijder denkt dat de wespen door een openstaand raam naar binnen zijn gekomen en binnen drie maanden hun koninkrijk hebben opgebouwd. Tijdens zijn werk bedacht hij zich wel dat ze "een fantastisch nest in elkaar hadden gezet".
Uiteindelijk duurde het twee uur voordat hij de wespen had uitgeroeid en het nest had verwijderd. Het zou volgens hem extreem gevaarlijk zijn geweest als de eigenaren de wespen zelf hadden geprobeerd te verdrijven.
Foto