Angstige minuten voor bouwvakker Liu Mai. Die was eerder deze week op 24 meter hoogte aan een flat aan het werk, maar dat beviel een 10-jarige bewoner niet: hij kon zijn tekenfilm niet goed horen. Dus sneed hij het touw door waar Liu aan hing.

Liu Mai was met een drilboor aan het werk om veiligheidsverlichting aan de buitenkant van het gebouw in de Chinese stad Guizhou te monteren. Hij vertelt aan de Britse krant Metro dat hij voelde hoe een van zijn touwen bewoog en opkeek om te zien wat er mis was. Daar stond de 10-jarige Tang Chu.

"Ik zag dat de jongen het touw doorsneed met een mes. Ik schreeuwde dat hij daarmee moest stoppen, maar hij luisterde niet. Al snel was het touw door. Ik was doodsbang."

Liu Mai hing aan nog maar één touwtje te bungelen. Collega's deden wat ze konden, maar slaagden er pas na 40 minuten in om de hevig geschrokken man in veiligheid te brengen.

De vader van Tang Chu zegt tegen Metro dat de jongen zijn excuses heeft aangeboden. Ook heeft de familie Liu een nieuw veiligheidstouw gegeven. "We hebben eens goed met onze zoon gepraat en hem uitgelegd dat wat hij deed erg gevaarlijk was. Hij heeft beloofd dat hij het nooit meer zal doen." De familie overweegt nog om de opvliegende Tang Chu een cursus woedebeheersing te laten volgen.