De politie in Sydney moest diep door het stof: in een koffer op het vliegveld was per ongeluk een explosief blijven zitten. De tas werd een maand later meegegeven aan een nietsvermoedende passagier.

Het explosief, een soort kneedbom, was op 14 augustus voor een hondentraining van de Australische federale politie in de bagage gestopt, schrijft de Sydney Morning Herald. Na de oefening werd niet alleen de tas, maar ook het explosief vergeten en op de luchthaven van de Australische stad Sydney.

De koffer stond sindsdien bij de afdeling die niet-opgehaalde bagage. Toen een vrouw dinsdag op het vliegveld landde met een beschadigde tas, kreeg ze de niet-opgehaalde tas van de politie als vervanging mee. Thuis ontdekte ze het explosief, dat ze meteen naar de politie bracht. Het bureau in Cessnock werd daardoor zelfs even geëvacueerd.

De politie zegt dat het explosief niet op scherp stond, maar bood direct excuses aan. "We nemen deze fout serieus." Er zal een onderzoek worden ingesteld naar de hondeninstructeur die de bom achterliet.