Er is hoop voor radeloze alleenstaande mannen. In het Braziliaanse dorpje Noiva do Cordeiro wonen bijna alleen maar vrijgezelle vrouwen. Maar ze zijn het zat om alleen te zijn. 

In Noiva do Cordeiro een dorpje in het zuidoosten van Brazilië wonen meer dan zeshonderd vrouwen op een kluitje.

Ze zijn tussen de 20 en 35 jaar. Mannen zijn er nauwelijks. Het dorp wordt gerund door vrouwen. Maar de vrouwen zijn hun matriarch een beetje zat. De enige mannen die wij, vrijgezelle vrouwen, ontmoeten, zijn getrouwd of familie van ons, aldus Nelma Fernandes. Ik heb al heel lang niet meer met een man gezoend, geeft ze toe. Een aantal vrouwen is overigens wel getrouwd, maar hun mannen zijn er, naar eigen zeggen, alleen in het weekend.

Fernandes vertelt dat alle vrouwen in het dorp dromen van een leuke man. Maar we willen het dorp niet verlaten om een man te vinden. Daarom vragen we ‘single’ mannen hier naartoe te komen. De mannen die naar Noiva do Cordeiro afreizen, moeten er wel rekening mee houden dat ze te maken hebben met sterke autoritaire vrouwen die gewend zijn hun eigen boontjes te doppen. Ze moeten wel doen wat wij zeggen en naar onze regels leven, aldus Nelma.

Al meer dan een eeuw wonen er alleen maar vrouwen in Noiva do Cordeiro. Het begon allemaal met Maria Senhorinha de Lima, die in het dorp terecht kwam nadat ze in 1891 uit een nabijgelegen dorp werd verbannen omdat ze haar man had verlaten. In de loop der jaren kwamen er meer vrouwen wonen en zo ging het door tot 1940. Toen deed de strenge pastoor Anisio Pereira zijn intrede. Hij verbood de vrouwen alles. Na zijn overlijden in 1995 besloten de vrouwen dat ze zich nooit meer zo zouden laten leiden door een man.
Filmpje