Een boswachter heeft woensdag een boa constrictor gevonden in de Overasseltse en Hatertse Vennen bij Nijmegen. De wurgslang is zo'n twee meter lang.

Toen de man van Staatsbosbeheer de waterstand in een ven aan het meten was, struikelde hij bijna over de slang, zegt een collega. "Dat was natuurlijk schrikken. Op zo'n dier ben je hier in Nederland niet bedacht." De boswachter heeft de slang samen met twee collega's in een ton gevangen. Daarna is er een slangendeskundige ingeschakeld die het dier heeft meegenomen en voorlopig opvangt.

Boa constrictors leven in Midden- en Zuid-Amerika en zijn niet heel gevaarlijk. De slang is niet giftig en te klein om een volwassen mens te doden. Wel heeft het dier een sterke wurggreep en kan flink bijten. Daardoor is het dier voor kinderen wel een gevaar.
Waar de gevonden slang vandaan komt, is niet met zekerheid te zeggen. Waarschijnlijk is het dier losgelaten door iemand die er niet meer voor wilde zorgen. Boa constrictors worden in Nederland soms als huisdier gehouden. Ze zijn daarvoor niet zo geschikt omdat ze wel drie meter lang kunnen worden.